Voor wie?

De opleiding is speciaal voor jonge mensen die het verschil willen maken, de wereld van de zorg willen bestormen en verbeteren. In vier jaar tijd word je een vakspecialist en kent het menselijk lichaam voor jou geen geheimen meer.

De kwalitatief hoogwaardige training is door Alyna Eekema ontwikkeld en stelt de allerhoogste eisen aan de kwaliteit van de behandelingen. Daarom wordt er binnen de Quadrivas Academy groot belang gehecht aan het aantrekken van de juiste studenten. De opleiding tot Quadrivas Therapeut is niet voor iedereen weggelegd.

De opleiding kent geen ‘harde toelatingseisen’. Belangrijk is vooral dat je de meerwaarde inziet van preventieve zorg en de rol van de Quadrivas Therapy hierbij, en daaraan graag wil bijdragen. Wel weten we binnen de Quadrivas Academy uit ervaring dat een goede Quadrivas Therapeut over bepaalde eigenschappen moet beschikken en moet voldoen aan een zeker profiel. Daarnaast worden kandidaten getoetst aan de hand van een aantal randvoorwaarden .

Herken je jezelf in het profiel en voldoe je aan de toetsingscriteria? Meld je dan aan voor het kennismakingsgesprek!

Profiel student

Eén vast profiel voor de ideale student, dat bestaat natuurlijk niet. Maar je zult je vast herkennen in een aantal van de volgende kenmerken:

 • Je bent tussen de 25 en 35 jaar,
 • Je bent een harde werker en houdt van aanpakken,
 • Je wil een fysiek beroep in plaats van met je hoofd werken,
 • Je wil ‘iets’ in de zorg gaan doen of je bent al in de zorg aan het werk maar het is nog niet datgene wat je graag wilt.
 • Je wil een vak leren
 • Je bent al therapeut en merkt dat bepaalde klachten bij je cliënten met je huidige therapie niet worden genezen.
 • Je bent zelfbewust en bezig met persoonlijke ontwikkeling en verdieping
 • Je bent maatschappelijk betrokken en kijkt met een nuchtere blik naar de wereld
 • Je hebt interesse in goede voeding, gezond leven en sport
 • Je bent een vechter met een positieve uitstraling
 • Je hebt voldoende levenservaring voor je leeftijd
 • Je bent gedisciplineerd en hebt doorzettingsvermogen
 • Je bent ondernemend, actief en sociaal sterk
 • Je hebt positieve verhalen over de Quadrivas Therapy gehoord of zelf ondervonden
 • Je wil graag andere mensen met dezelfde klachten als jij helpen
 • Je begrijpt dat alles in het lichaam met elkaar samenhangt
 • Je vindt meer nadruk op voorkomen in plaats van genezen heel belangrijk

Selectiecriteria

We willen er natuurlijk voor zorgen dat studenten die aan de opleiding beginnen, deze ook succesvol afronden. Daartoe selecteren we kandidaten op de volgende randvoorwaarden:

Een goede conditie

Het uitoefenen van het beroep als therapeut is intensief, zowel op fysiek als mentaal vlak. Je dient te beschikken over een goede lichamelijk gezondheid en motoriek. De praktijk heeft uitgewezen dat het de voorkeur heeft de opleiding te starten voor je dertigste levensjaar.

Functioneren op hbo-niveau

Het verkrijgen van theoretische kennis over en inzicht in de werking van het lichaam is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Bovendien is een deel van de lesstof Engelstalig. Onze ervaring is dat je op hbo-niveau moet kunnen functioneren om goed mee te komen.

Sociaal vaardig en representatief

Om succesvolle relaties met de cliënten op te bouwen en hen in de breedte met hun gezondheid te helpen is het belangrijk om representatief over te komen en te beschikken over voldoende sociale vaardigheden.

De juiste motivatie

Het volgen van de opleiding, vaak in combinatie met werk en/of gezin, vraagt om een sterke motivatie en een flinke dosis doorzettingsvermogen. We hechten dus aan een sterke intrinsieke motivatie.

De financiële haalbaarheid

Ook op financieel gebied is de motivatie belangrijk. De opleiding vereist een flinke investering, zowel in tijd als in financieel opzicht. We zullen je vragen of de (directe en indirecte) kosten voor de opleiding haalbaar zijn.

Ruimte voor thuisstudie

Het echt goed in de vingers krijgen van de specialistische massagetechnieken is vooral een kwestie van veel doen. Tijdens de opleiding krijg je dan ook regelmatig opdrachten mee naar huis om te oefenen.  Hiervoor heb je een massagetafel nodig: die is tegen aantrekkelijke voorwaarden via de Academy aan te schaffen. Ook heb je natuurlijk proefpersonen uit je eigen omgeving nodig, en voldoende ruimte en potentieel om te kunnen oefenen.

Zijn bovenstaande situaties op jou van toepassing? Dan bestaat de kans dat de opleiding tot Quadrivas Therapeut echt iets voor jou is.

Jouw toekomst?

Uit jarenlange ervaring binnen de kliniek blijkt er in potentie grote belangstelling te zijn voor behandeling met de Quadrivas Therapy.

Met een goede ondersteuning heb je, na het succesvol afronden van de opleiding, uitstekende mogelijkheden om als professioneel therapeut aan het werk te gaan. Het starten van een eigen praktijk onder de naam en voorwaarden van de Quadrivas Therapy ligt het meest voor de hand.

Inkomsten worden gegenereerd uit de behandelingen en uit de verkoop van producten die de gezondheid bevorderen. Bij vier dagen praktijkvoering per week (45 weken per jaar), met gemiddeld drie à vier behandelingen per dag kun je – onder aftrek van praktijkkosten – ten minste twee keer het modale inkomen genereren.

Accreditatie

Om een eigen praktijk te starten is accreditatie nodig. Hierbij wordt gekeken naar je professionaliteit als therapeut en naar de kwaliteit en de locatie van je praktijk.

Voor het behoud van de accreditatie is het noodzakelijk om ieder jaar door middel van verdiepingsworkshops de vaardigheden bij te houden en uit te bouwen.

In het geval van een eigen praktijk worden periodiek audits uitgevoerd om vast te stellen of de verleende accreditatie kan worden gehandhaafd.