Veelgestelde vragen

Hier krijg je antwoord op de meest voorkomende vragen

Wat kost de opleiding?

Informatie over de investeringen en betaalvoorwaarden staan in de studiegids. Deze krijg je uitgereikt na het kennismakingsgesprek.

Wanneer start de opleiding?

Aanmelden voor de reeds gestarte opleiding in 2020 is niet meer mogelijk. De selectieronde voor de eerstvolgende opleiding start in 2021.

Waar vindt de opleiding plaats?

De opleiding wordt gegeven in het gebouw van het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam. De locatie is prima bereikbaar met openbaar vervoer en overdag is er voldoende parkeergelegenheid.

Hoeveel mensen worden er opgeleid?

Elke opleidingsgroep zal bestaan uit 12 tot 14 personen. De groep is klein omdat de therapie alleen te leren is met veel persoonlijke aandacht.

Ik ben al fysiotherapeut. Moet ik dan ook alle theoretisch vakken volgen?

Ja. De theorie die wordt gegeven wordt volledig toegepast op de Quadrivas Therapie en is competentiegericht. Als fysiotherapeut heb je al veel kennis en zullen deze vakken voor jou een goede herhaling zijn.

Worden alleen vrouwen toegelaten tot de opleiding?

Aangezien wij veel vrouwenproblematiek behandelen lijkt het alsof we alleen vrouwelijke therapeuten opleiden. Toch willen wij, aangezien de Quadrivas Therapy vele andere toepassingen kent, ook heel graag mannen opleiden.

Ik ben 40 jaar, kan ik dan de opleiding gaan volgen?

Het vak Quadrivas Therapeut is een prachtig, maar fysiek intensief beroep. Je hebt ongeveer 5 jaar nodig om het vak echt in de vingers te krijgen. Wij willen graag mensen opleiden die het vak voor lange tijd gaan uitvoeren. Je zult dus zelf moeten overwegen of je daar fysiek sterk en gedreven genoeg voor bent.

Is het een erkende opleiding?

De opleiding tot Quadrivas Therapeut is geaccrediteerd door KTNO. Met deze accreditatie behoudt de Quadrivas Academy veel vrijheid in het competentiegerichte lesgeven en werken wij voortdurend aan de kwaliteit van de opleiding.

Kun je je specialiseren?

Ja, naast het behandelen van allerhande klachten die gerelateerd zijn aan het bloedvaatstelsel kan de Quadrivas Therapie bijvoorbeeld ook prima worden toegepast bij (top)sport. Maar ook als revalidatietechniek na een ongeval of operatie.

Hoeveel tijd zal de opleiding in beslag nemen?

De volledige opleiding duurt 4 jaar, maar de ervaring is dat je na 5 jaar de techniek echt in de vingers hebt. Tijdens de opleiding zijn er 2-wekelijks twee vaste opleidingsdagen. Naast het wekelijks zelfstandig oefenen zul je ongeveer 6 uur per week in moeten plannen voor de theorie.

Moeten de modules in chronologische volgorde gevolgd worden?

Ja. Omdat de Quadrivas Therapie behandeling een vaste volgorde kent, zijn de lesblokken hierop afgestemd.

Ik heb al een diploma voor de HBO medische basiskennis, krijg ik hier dan vrijstelling voor?

Quadrivas Academy laat alleen studenten toe voor de Basisopleiding die de volledige opleiding Medische Basiskennis  hebben gevolgd bij een erkend opleidingsinstituut die door de Quadrivas Academy wordt aangewezen.